Husmanskost

Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Älgfärs är så gott redan i sig…

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel en alldeles för stor kalvstek som inte gått åt eller…

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med avsmak från skoltiden. Till viss del kan det kanske bero…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste mostyperna man kan få på sin tallrik. Åtminstone om det…

Kålpudding

Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som många säkert ätit, eller vägrat äta som barn. Om du…

Redskap

Dehydrator

Dehydrator

En dehydrator är egentligen ett bokstavsrikt sätt att säga tork, för det är precis vad detta är…

Soppor

tomatmorotsoppa

Tomat- och morotssoppa

Detta var det allra första receptet jag provande i den nya maskinen, en SoupMaker från Philips. Med…

Vinter

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar…

Rulla till toppen